Tunisia har utstedt arrestordre på Arafats enke

Paletinernes tidligere leder Yasser Arafat (th) med kona Suha Arafat i 1994. Arkivfoto: Scanpix/EPA. Les mer Lukk

Tunisiske myndigheter har utstedt arrestordre på Suha Arafat, enken etter PLO-lederen Yasser Arafat. Hun skal være mistenkt for korrupsjon, men avviser selv alle anklager.

Justisdepartementet i Tunisia opplyste mandag at en domstol har utstedt en internasjonal arrestordre på Suha Arafat, men ville ikke si noe mer om bakgrunnen for avgjørelsen.

Selv hevder hun at hun er blitt offer for det tidligere tunisiske regimet.

– Jeg vil kjempe mot dette som jeg har kjempet mot mange andre ting, sa Suha Arafat, som skal ha fått vite om arrestordren gjennom pressen.

Ifølge tunisiske aviser er hun siktet for korrupsjon da hun for noen år siden grunnla en internasjonal skole i hovedstaden Tunis sammen med landets daværende førstedame Leila Trabelsi.

Les også: Islamister vil gi Gud og kvinner rettigheter

De to kom imidlertid på kant med hverandre etter at Suha Arafat kritiserte Trabelsi for å ha fått stengt en annen privatskole. Denne skolen kom i direkte konkurranse med skolen som Arafat og Trabelsi åpnet.

Ifølge dokumenter offentliggjort av WikiLeaks, fortalte Suha Arafat den amerikanske ambassadøren til Tunisia at landets nå avsatte leder Zine al-Abidine Ben Ali «bruker all sin tid i presidentpalasset til å gjøre det som hans kone sier han skal gjøre».

Les også: Det muslimske brorskap blomstrer i arabisk vår

Arafat ble etter dette erklært persona non grata i Tunisia og ble i 2007 fratatt sitt tunisiske statsborgerskap. Hun fikk statsborgerskapet i 2004 etter at Yasser Arafat døde. Suha Arafat flyttet da med datteren Zahwa (16) til Malta, der hennes bror er palestinsk ambassadør.

Les flere nyheter