Europeisk usikkerhet preger amerikanske børser

Dow Jones-indeksen falt mandag. Her meglere i New York-børsen. Foto: Scanpix/EPA. Les mer Lukk

Aksjekursene i USA falt mot slutten av handelen mandag etter en dag med ny usikkerhet om eurolandenes krisetiltak og alvorlig trøbbel i et amerikansk finanskonsern.

Industriindeksen Dow Jones gikk ned 2,26 prosent til 11.955,01 poeng, mens teknologitunge Nasdaq falt 1,93 prosent til 2.684,41 poeng. Den bredt sammensatte Standard &Poor's 500-indeks hadde en nedgang på 2,47 prosent til 1.253,30 poeng.

Børsene var blant annet preget av nyheten om at meglerhuset MF Global har fått store økonomiske problemer og søker konkursbeskyttelse. Også situasjonen i eurosonen gjorde sitt.

– Vi startet dagen med flere spørsmål knyttet til EU, sier Mark Grant, administrerende direktør ved Southwest Securities i Fort Lauderdale i Florida.

– Og så kom dette med MF Global. Selskapet er involvert i mange ulike markeder, og utfallet av en konkurs er uviss, fortsetter Grant.

I tillegg kunngjorde Hellas' statsminister Giorgos Papandreou at han vil ha en folkeavstemning om EU-landenes nye økonomiske krisetiltak, noe som er ventet å påvirke børshandelen også tirsdag.

Les flere nyheter