20-åring siktet for Furuset-drapet

Thien Hoang (21) ble drept på Furuset. Nå er to menn pågrepet. Foto: Magnar Kirknes/VG Les mer Lukk

En 20 år gammel mann er pågrepet for drapet på Thien Hoang på Furuset i slutten av september. En 18-åring er siktet for falsk forklaring.

– De to ble pågrepet sammen i Oslo mandag ettermiddag. De vil bli avhørt i løpet av kvelden, sier leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Den 20 år gamle mannen hadde før avhøret mandag kveld ikke sagt hvordan han stiller seg til siktelsen for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Begge de pågrepne tilhører den dreptes omgangskrets.

Inntullet

Den 21 år gamle Thien Hoang ble funnet drept i kjellerleiligheten i familiens hus på Furuset torsdag 29. september. Han var da innpakket i et laken og dessuten skult under flere madrasser.

– Det har vært en langvarig og meget krevende etterforskning, kanskje den mest krevende av alle de seks aktuelle drapssakene vi har fått i høst. Saken har krevd store ressurser, og det gjenstår fortsatt mye arbeid, sier Metlid.

Hun legger til at det ikke blir noen fremstilling for varetektsfengsling før tidligst onsdag.

Avhørt

Både 20-åringen og 18-åringen har vært inne til avhør i saken tidligere.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser eller at siktelsene kan bli endret for de to som nå er pågrepet.

Politiet vil ikke si hva som førte til pågripelsen. Metlid vil heller ikke si noe om hva slags type felles omgangskrets de tre har tilhørt, men opplyser at de to pågrepne har vært kjent av politiet fra tidligere. Ifølge en foreløpig obduksjonsrapport kan Thien Hoang ha ligget skjult i kjelleren i opptil et døgn før han ble funnet. Han ble drept med kniv, og han ble funnet av medlemmer av familien.