Stoltenberg vil ha nordisk samarbeid mot terror

Statsminister Jens Stoltenberg snakket med dansk presse om terrorangrepene i Norge i forkant av møtet i Nordisk råd mandag. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

Det er ingen motsetning mellom å bekjempe terror og fortsatt ha et åpent samfunn, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Tiltak for å bekjempe terror og øke sikkerheten i våre samfunn er ikke nødvendigvis noen motsetning til å skape frihet og åpenhet. Tvert imot, et utrygt folk er et ufritt folk, sier Stoltenberg.

Tirsdag åpner Nordisk råds sesjon i København, hvor nettopp videreutviklingen av de åpne nordiske samfunnene og hvilke trusler landene står overfor er spørsmål som blir belyst. Et tettere nordisk samarbeid for å motarbeide terror er et av svarene.

Les også: Politiet vil slippe pressen til under Breivik-rettsmøte

I møtet med dansk presse mandag i forkant av Nordisk råd var det situasjonen i Norge vel tre måneder etter terrorangrepene 22. juli som opptok danskene. Stoltenberg svarte at terrorangrepene vil prege oss for alltid, men at nordmenn flest er tilbake til et mer normalt liv.

– Samtidig må vi huske på at mange mennesker vil leve med dette hele livet. Det er mange som er skadd, og mange har opplevd grusomme ting som kommer til å være med dem resten av livet. Det vil bli en del av vår identitet og en del av vår historie, sier Stoltenberg.

Les flere nyheter