Starter borgervern mot voldtektsforbrytere

Terje Bratland arrangerte rosemarskeringen etter 22. juli. Nå vil han danne en borgervernallianse etter voldtektsølgen som herjer Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix Les mer Lukk

Terje Bratland (38), initiativtaker til rosemarsjen etter 22. juli, starter en borgervernallianse som skal være synlig i Oslos gater i helgene for å avverge voldtekter.

Alliansen har fått navnet «Borgervern-alliansen « og vil samle patruljer av frivillige som kan følge jenter hjem til døren fra Oslo sentrum og nærliggende bydeler, skriver Dagbladet.no

Ifølge alliansens Facebook-side vil patruljene være iført gule vester med «Borgervern-alliansen» påført.

Les også: Politiet sjekker video etter voldtekter

Bratland sier til dagbladet.no at han har tatt initiativet til alliansen fordi han er blitt skremt av alle voldtektene.

– Fredag var det fakkeltog om dette. Ingen trodde det skulle bli en ny voldtekt etter fakkeltoget, men så har vi flere voldtekter på ei helg, sier Bratland.

Bratland sier han allerede har fått flere henvendelser fra folk som vil bidra, og at han ønsker et møte med Oslos ordfører Fabian Stang og med Oslo-politiet for å avklare situasjonen i helgene. Han sier han har kontaktet politiet for å få til dette.

Les også: Kvinne (21) Voldtatt i Slottsparken

– Skulle det skje noe, vil vi gripe inn hvis det ikke er politi i nærheten, og stoppe hendelsen som er i gang. Vi kan ikke stå og se på. Det er ikke snakk om å utføre vold, men å stoppe en pågående voldtekt. Vi vil stoppe personen fysisk, holde personen igjen, og bruke midler ut ifra hvordan situasjonen eskalerer. Jeg anbefaler ingen å gripe inn om situasjon er farlig, men heller å kontakte politiet på nødtelefonen og bruke sunn fornuft, sier han.

Les også: Fabian Stang krever flere politistillinger i Oslo

Les flere nyheter