Drapssiktet fortsatt ikke avhørt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Skrev «Gud» med blod
Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk i Pilestredet i Oslo natt til søndag, har vært til behandling og er fortsatt ikke avhørt.

Det er fortsatt uvisst når han kan la seg avhøre, opplyser Oslo politidistrikt.

Den drepte mannen, i begynnelsen av 20-årene, ble funnet i en leilighet på Bislett etter at politiet litt før klokken halv tre natt til søndag rykket ut til leiligheten etter melding om husbråk med personskade.

Les også: Mann knivdrept på Bislett

Den siktede, også han i begynnelsen av 20-årene, ble pågrepet i bakgården til leilighetsbygget, blodig og bare ikledd en boksershorts. Han ble innlagt på Oslo universitetssykehus, lettere skadd. Den siktede har vært til behandling, og det er foreløpig uvisst når han kan la seg avhøre.

Ifølge politiet blir han framstilt for varetektsfengsling tirsdag eller onsdag.

Åstedet bar preg av hendelsen. Det ble skrevet "GUD" på veggen i oppgangen med blod, samt at det ble tegnet et opp-ned kors på glassdøren. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen.

Mye blodsøl

I tillegg ble en tredje mann på omtrent samme alder knivstukket og alvorlig skadd. Han reddet trolig livet da han ble tatt hånd om av en drosjesjåfør.

De tre skal alle ha vært i leiligheten under opptakten til dramaet. Ingen av de involverte er kjent for politiet fra før. Bare to av de tre bodde i leiligheten, men alle tre skal være venner eller bekjente.

Ifølge vitner var det mye blod i den aktuelle bygården like ved krysset Pilestredet/Sporveisgata ved Fagerborg kirke på Bislett i Oslo.

Politiet sier at leiligheten bar preg av at drapet kan ha skjedd der.

I oppgangen der drapet skjedde har noen skrevet «GUD» i blod. Og vitner skal ha fortalt at det var mye blodsøl i inngangspartiet.

Les også: Mann siktet for drap og drapsforsøk

Fest

Det skal ha vært fest i leiligheten, men politiet ønsker ikke å fortelle om noen av de involverte var ruspåvirket da politiet kom til åstedet.

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet ankom åstedet. Politiet avhørte søndag denne person og andre vitner.Det er funnet en kniv på stedet, men det er ikke kjent om dette er drapsvåpenet. Politiet kan ikke si noe mer sikkert om dødsårsaken før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger mandag.

Fem drapssaker

Drapet natt til søndag er den femte drapssaken i hovedstaden på 31 dager:

29. september: En 21-åring funnet drept på Furuset i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.

2. oktober: En 54-åring funnet drept på Oppsal. En 55-åring er varetektsfengslet og siktet for drapet.

11. oktober: 48 år gamle Willy Brown funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka. En 21-årig rumensk statsborger sitter nå i varetekt, siktet for drapet.

13. oktober: 23 år gamle Hans Rickard Strømner funnet drept og dumpet på Klemetsrud. To kvinner på 21 og 22 år er siktet for overlagt drap i saken.

Les flere nyheter