Mann knivdrept på Bislett i Oslo

Femte drap i Oslo på 31 dager: Drapsmannen og en til ble skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen. Les mer Lukk

Femte drap på én måned i hovedstaden da en mann ble knivdrept og en annen alvorlig skadd i en leilighet på Bislett natt til søndag.

Mannen som er mistenkt for drapet er innlagt på Ullevål med lettere skader. I oppgangen der drapet skjedde har noen skrevet «GUD» i blod.

Drapet natt til søndag er den femte drapssaken i hovedstaden på 31 dager.

– Vi har en død mann etter knivstikking. Vi står overfor et drap, sier operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Den drapsmistenkte mannen er innlagt på Ullevål. Han er ved bevissthet og ikke alvorlig skadd søndag morgen. Ytterligere én mann er sendt til Ullevål med knivskader, etter at han først selv tok seg til legevakten. Han er alvorlig skadet, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 2.22 søndag. Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og i leiligheten i Pilestredet 70 i Oslo ble en mann funnet død. Den mistenkte ble pågrepet på stedet. Han befant seg i bakgården da politiet kom fram.

– Mye blodsøl

Politiet hadde ikke ytterligere personopplysninger å gå ut med søndag morgen. Men kriminalvakten i oslopolitiet forteller til NTB at leiligheten der drapet skjedde er bebodd av tre nordmenn.

– De involverte i denne saken er norske menn i begynnelsen av 20-årene. Avdøde er ikke identifisert så vi kan ikke gå ut med nærmere opplysninger om ham. Vi har en anelse om hvem det er, men det er ikke bekreftet, forteller vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakten.

Til Dagbladet forteller vitner at det er mye blodsøl i den aktuelle bygården like ved krysset mellom Pilestredet og Sporveisgata ved Fagerborg kirke på Bislett i Oslo.

På veggen i inngangspartiet til bygården er det smurt utover blod og skrevet «GUD» med store bokstaver.

Les også: Slik snakker psykopatene

Avhør

Også en fjerde person var til stede i leiligheten da politiet kom til åstedet. Denne personen blir avhørt søndag morgen.

Den mistenkte er foreløpig ikke avhørt av politiet, som natt til søndag ikke kunne si når de vil kunne gjøre dette. Politiet vet ikke om det er andre vitner til drapet.

Politiet bekrefter at de har tatt beslag i en kniv, og kriminalteknikere arbeidet søndag morgen på stedet for å sikre spor.

Andre drap: Hans Rickard Strømner (23) identifisert som Klemetsrud-offer

Fem drapssaker

Dette er den femte drapssaken oslopolitiet står overfor på bare 31 dager.

29. september: En 21-åring funnet drept på Furuset i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.

2. oktober: En 54-åring funnet drept på Oppsal. En 55-åring er varetektsfengslet og siktet for drapet.

11. oktober: 48 år gamle Willy Brown funnet drept i sin egen leilighet på Grünerløkka. En 21-årig rumensk statsborger sitter nå i varetekt, siktet for drapet.

13. oktober: 23 år gamle Hans Rickard Strømner funnet drept og dumpet på Klemetsrud. To kvinner på 21 og 22 år er siktet for overlagt drap i saken.

Les flere nyheter.