– Gaddafis sønn vil overgi seg

Bilde hentet fra videofilm av Saif al-Islam, som ifølge en libysk tjenestemann nå ønsker å overgi seg. Foto: Foto: Al Arrai (Reuters) Les mer Lukk

Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam, som er på flukt, ønsker å overgi seg til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag, hevder en libysk tjenestemann.

Også Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi, som flyktet sammen med Saif al-Islam, ønsker å overgi seg, ifølge den militære tjenestemannen Abdel Majid Mlegta i Det nasjonale overgangsrådet (NTC).

– De har foreslått en måte de kan overgi seg på til Haag, sier han.

Saif al-Islam regnes for å være den mest innflytelsesrike av sønnene til Gaddafi, som ble drept i forrige uke.

En talsmann for ICC sa onsdag at de ikke kan bekrefte opplysningene om overgivelsen.

– Vi prøver å få kontakt med NTC for mer informasjon, sier Fadi El Abdallah.Det er uklar hvor Saif nå oppholder seg. Tirsdag kom det meldinger om at han var i området sør for Ghat, nær Libyas grenser til Niger og Algerie.

I går kom det meldinger om at Muammar Gaddafis sønn ville forsøke å komme seg ut av Libya ved hjelp av et falskt pass, ifølge en kilde i det libyske overgangsrådet NTC.

Se video: - Dette er Gaddafis begravelse

Saif al-Islam Gaddafi oppholdt seg da i området sør for Ghat, nær Libyas grenser til Niger og Algerie, sa kilden til nyhetsbyrået Reuters.

– Han har fått tak i et falskt pass fra området Murzuq, sa kilden videre.

Muammar Gaddafis tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi var involvert i organiseringen av fluktforsøket, tilføyde han. NTC skal ha blitt tipset om planene av andre etterretningskilder.

Ifølge Reuters' kilde var det så godt som umulig å forpurre planene.

– Regionen er veldig, veldig vanskelig å overvåke og omringe. Det er en ørkenregionen med mange fluktruter.

Se video: - Gaddafi gravlagt i ørkenen


Les flere nyheter her