Under halvparten sier ja til OL i Oslo

Mange er skeptiske til nytt Vinter-OL i Oslo. Her Veikko Hakulinen i aksjon i 1952. Holmenkollbakken i bakgrunnen Foto: Aktuell arkiv / Scanpix. Les mer Lukk

Støtten til et nytt vinter-OL i Norge er lunken. 48,8 prosent av Norges befolkning støtter et vinter-OL i Oslo i 2022, viser en fersk undersøkelse.

Nærmere 27 prosent sier nei, mens 24 prosent er usikre. Det kommer fram i en landsomfattende undersøkelse foretatt av InFact for Nordlys.

– Tallene er ikke imponerende, sier Dag Vidar Hanstad, førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole i seksjonen for kultur og samfunn.

Hanstad mener at det er vanskelig å tolke tallene.

– Selv om styret i Norges Idrettsforbund ikke har slått fast at det er Oslo som er kandidaten, er det klart at et OL-prosjekt fort blir lagt dødt om man ikke forbedrer disse tallene, sier Hanstad til Nordlys.

Kun en av fire nordlendinger er positive til OL i Oslo. 58 prosent sier nei. I Tromsø kommer hovedstaden enda verre ut. Hele 64 prosent i ishavsbyen sier nei til en norsk søknad.

På Østlandet er det 62,5 prosent som støtter planene om et OL i 2022.

Da styret i Norges Idrettsforbund i 2008 sa nei til OL i Tromsø i 2018, sa daværende kulturminister Trond Giske (Ap) til NRK at det ville bli uaktuelt å behandle andre norske søknader på en stund, «også når det gjelder et eventuelt norsk OL i 2022».

Les flere nyheter