Breivik skeptisk til intervjuer

Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) vil gjerne ha offentlighet rundt seg, men er usikker på om han vil stille opp på intervjuer med journalister.

Flere medier har satt seg på en liste over interesserte som vil møte Breivik for intervju dersom restriksjonene han sitter på i varetekt skulle oppheves og han selv ønsker å stille opp.

Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, har derfor spurt Breivik direkte om han vil la seg intervjue, skriver VG.

– På grunn av det voldsomme trykket og etterspørselen, så har jeg spurt ham direkte, sier Lippestad.

Breivik er imidlertid ikke sikker på om han vil la seg intervjue.

– Han har ikke gitt noen spesiell grunn, bare sagt at han er veldig usikker på om dette er noe han ønsker, sier advokaten.

I manifestet som Breivik publiserte på internett før terrorangrepene, beskriver han journalister og hvordan en skal forholde seg til dem. Han er grunnleggende skeptisk til alle journalister som han mener stort sett støtter kulturmarxismen som han selv anser for å være fienden. Derfor mener han det vil være jevngodt med å godkjenne sitt eget karakterdrap dersom han ikke stiller strenge betingelser, blant annet godkjenning av spørsmål og at han selv vil velge ut bilder, for å stille til intervju.

– De vil kryssklippe et hvilket som helst intervju og stemple deg som rasist, fascist eller nazist, står det i manifestet.

Les flere nyheter