Gaddafi begravet på hemmelig sted

Your browser doesn't support HTML5 video.

- Gaddafi gravlagt i ørkenen
Etter å ha ligget på et kjølelager til offentlig beskuelse i flere dager ble Muammar Gaddafi tirsdag begravet på et hemmelig sted i den libyske ørkenen sammen med sønnen Motassim.

Ifølge Al Jazeera skal likene av Gaddafi og sønnen ha blitt fraktet ut fra kjølerommet de har blitt lagret på i Misrata, til et øde sted i ørkenen.

Se video: - Gaddafi gravlagt i ørkenen (NB! Sterke bilder)

- Det militære rådet i Misrata tok han med til et ukjent sted. Jeg vet ikke om de begravde han eller ikke, forteller sikkerhetsvakten Salem al Mohandes.

Les også: Minst 100 drept i eksplosjon

BBC melder at flere ubekreftede meldinger går ut på at liket skal ha blitt brent. Det skal ha skjedd ved morgengry tirsdag.

Minefelt

Hvordan Gaddafi skulle gravlegges har vært et politisk minefelt for Libyas nye myndigheter. Ifølge kilder som står nær NTC, ble det på forhånd forhandlet med representanter for Gaddafis klan om hvor og under hvilke omstendigheter Gaddafi skulle gravlegges.

Ifølge islamsk tradisjon skal døde gravlegges innen et døgn.

Vitner forteller at likene til tre menn ble fraktet fra Misrata natt til tirsdag.

– Jobben vår er ferdig, sier en vakt ved kjølelageret i byen til BBC.

Ba for de døde

Ifølge BBC ble det framført bønner over de døde før de ble kjørt av gårde til sitt siste hvilested.

Kun fire personer skal ifølge NTC ha vært til stede under selve begravelsen. De skal ha sverget på koranen på at de aldri skal avsløre hvor Gaddafis grav er.

Muammar Gaddafi og sønnen ble drept i Sirte under de siste voldsomme kampene mellom overgangsrådets styrker og Gaddafi-lojale soldater torsdag i forrige uke. Omstendighetene omkring Gaddafis død er ennå ikke klarlagt. En annen av Gaddafis sønner, Saif al-Islam, skal være i ferd med å flykte fra Libya med falskt pass, ifølge kilder i NTC.

Les flere nyheter