Koss vurderte flere comeback etter Lillehammer-OL

Johann Olav Koss vurderte comeback etter Lillehammer-OL. Her i aksjon på sin 10.000 meter i Hamar Olympiahall Vikingskipet under Vinter-OL i '94. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Johann Olav Koss vant tre OL-gull under vinterlekene i Lillehammer i 1994, året han ga seg som skøyteløper. To ganger vurderte skøytekongen comeback.

Det forteller 42 år gamle Koss til Skøytemagasinet, som snart er i salg. Overfor Aftenposten utdyper gullgrossisten:

– Det var vanskelig å slutte, og etter et par år tenkte jeg på å starte igjen. Ikke minst fikk jeg inspirasjon av seieren til Vebjørn Rodal under OL i Atlanta (1996). Dessuten var jeg fristet av det nye utstyret, det vil si klappskøytene. Det er ofte slik at idrettsutøvere tenker på å begynne igjen etter at han/hun har lagt opp, og jeg var ikke noe unntak, sier Koss.

Han ble olympisk mester første gang da han vant 1500-meteren i Albertville i 1992. Under lekene på hjemmebane to år senere vant han gull på 1500, 5000 og 10.000 meter.

I dag leder Johann Koss Right To Play-organisasjonen. Han er bosatt i Canada, men var en periode trener for det norske skøytelandslaget etter den dramatiske avgangen til Peter Mueller.

Les flere nyheter