Forsvarets tur i rettssaken etter Jackos død

Nå er forsvaret sin tur til å motbevise aktoratets vitneførsel i den pågående rettssaken der den Michael Jackson lege Conray Murray står på tiltalebenken. Foto: Reed Saxon (AP Photo/Pool) Les mer Lukk

Aktoratet har avsluttet sin vitneførsel i rettssaken etter popstjernen Michael Jacksons død. Nå skal den tiltalte legen Conrad Murrays forsvarere utspørre sine vitner.

Det er ventet at forsvarerne vil be rundt 15 vitner om å forklare seg for retten, ble det sagt mandag. Murray risikerer inntil fire års fengsel hvis han blir funnet skyldig etter tiltalen om uaktsomt drap på Michael Jackson.

Jackson ble funnet død 25. juni 2009, etter å ha tatt en overdose sovemiddel. Aktoratet hevder at Murray ga den 50 år gamle superstjernen sovemiddelet og så forlot ham i hans hjem, noe de mener var grov uaktsomhet.

Les også: Michael Jacksons livvakt i vitneboksen

Forsvarerne sier på sin side at Jackson kan ha tatt medisinen mens Murray var ute av rommet og uten at legen visste om det. Men for halvannen uke siden varslet de at de ikke lenger vil tviholde på denne teorien.

Forsvarets første vitne, politikonstabel Dona Norris, begynte mandag å forklare seg om en telefon til nødnummeret 911 på dødsdagen i 2009. Ifølge amerikanske medier kan forsvaret komme til å være ferdig med sin vitneførsel i slutten av denne uken.

Les også:

Jacksons lege tilkalte ikke ambulanse

Michael Jackson planla verdensturné

Hør opptaket av dopet Jackson

Skarpe anklager mot Jacksons lege

Siste akt i Jackson-dramaet nærmer seg

Les flere nyheter her