Brendemo Hagen tilbake i Norge

Stina Brendemo Hagen i vitneboksen under rettsaken i Cochabamba i fjor. Hun er siktet for å ha forsøkt å smugle 22,4 kilo kokain til Norge. Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix) Les mer Lukk

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen, som i sommer flyktet fra Bolivia, kom mandag tilbake til Norge.

Ifølge VG Nett ankom hun med en av utenlandsferjene og oppholder seg nå på et sted på Østlandet. Advokaten som har representert henne i Norge, Frode Sulland, bekrefter at hun er på norsk jord.

Også påtalemyndigheten er informert om hjemkomsten.

– Vi er klar over at hun er i Norge. Det tar vi til etterretning. Vi avventer dommen i rettssaken. Hvis den ankes og det blir en ny rettsrunde, kan det være aktuelt å innkalle Brendemo Hagen som vitne igjen, sier statsadvokat Petter Mandt.

Les også: Leiesoldater skal ha hjulpet Stina å flykte

Hun ble 18. mai 2008 sammen med en 20 år gammel kvinne og Madelaine Rodriguez (25) tatt med 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia. 20-åringen rømte fra Bolivia før rettssaken startet i Bolivia i februar i fjor. I høst møtte hun i Oslo tingrett, tiltalt for forsøk på å smugle kokain fra Bolivia til Norge. Dom er ennå ikke klar. I tingretten ble mengden kokain nedjustert til 11 kilo kokain.

Rodriguez sitter fortsatt i fengsel i Bolivia og venter på ankesak og straffutmåling på sin dom på ti år og fire måneders fengsel. Brendemo Hagen fikk samme straffutmåling. I slutten av juli ble hun løslatt mot kausjon på 350.000 kroner og forsvant.

Ifølge bladet Alfa flyktet hun med hjelp av tidligere elitesoldater til hovedstaden La Paz, før hun ble fløyet til grensen. Derfra skal hun ha dratt videre med moped og båt før hun ankom Brasils hovedstad Brasilia sammen med sin ett år gamle sønn.

Les også:

Hevder politiet unnlot å etterforske i Bolivia-saken

Krever inntil 14 års fengsel for Bolivia-tiltale

Kokaindømt nordmann gravid i boliviansk fengsel

Kokaintiltalt 21-åring sier hun trodde hun skulle til Spania

Retten satt i Bolivia-saken


Les flere nyheter her