Her er det nye byrådet

Oslos nye byråd ble presentert mandag i Oslo rådhus. Fra venstre: Byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF), byråd for miljø og samferdsel/byrådets nestleder, Ola Elvestuen (V), byrådsleder Stian Berger Røsland (H), byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), byråd for kunnskap og utdanning, Torger Ødegaard (H), byråd for helse- og sosiale tjenester, Anniken Hauglie (H), byråd for finans, Kristin Vinje (H) og byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H). Foto: Heiko Junge / Scanpix Les mer Lukk

Byrådpuslespillet i Oslo er omsider lagt.

Den siste brikken som kom på plass er næringsbyråd Hallstein Bjercke fra Venstre. Den tidligere lederen i Europeisk ungdom er i dag direktør for IKT Norge. Dermed har Høyre fått fire byråder, i tillegg til byrådslederen, KrF har fått én, mens Venstre sitter med to.

Høyre, Venstre og KrF satte seg ved forhandlingsbordet i slutten av september, og mandag klokka 11 presenterer byrådsleder Stian Berger Røsland (H) hovedstadens nye byråd.

Høyre og Fremskrittspartiet har de siste åtte årene sittet i mindretallsbyråd og styrt byen gjennom årlige budsjettforlik. Høyre og Frp har forsøkt å finne tonen sammen om å danne et nytt byråd, men Frp trakk seg fra videre forhandlinger etter at Høyre stilte som krav at det nye Munch-museet skulle oppføres som planlagt.

Høyre snudde seg da mot Venstre og KrF.

Les også: Høyre går inn i Venstre og KrF-samarbeid

- Velgerne gav de borgerlige partiene i oppdrag å sørge for et borgerlig byråd i denne perioden, det oppdraget starter i dag, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en preemelding.

Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti har blitt enig om en politisk plattform og hvem som skal utgjøre Oslos nye byråd.

- Forhandlingene har vært gode og konstruktive. Byrådserklæringen vil bli presentert for bystyret førstkommende onsdag. Mange store og viktige oppgaver venter oss, og vi har selv satt oss store mål, så byrådet starter sitt arbeid umiddelbart, sier Røsland.

Byrådets sammensetning ser nå slik ut:

Byrådsleder, Stian Berger Røsland (H)

Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V), byrådets nestleder

Byråd for kunnskap og utdanning, Torger Ødegaard (H)

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H)

Byråd for finans, Kristin Vinje (H)

Byråd for helse og sosiale tjenester, Anniken Hauglie (H)

Byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF)

Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V)


Les flere nyheter