Klemetsrud-siktet: – Drepte med øks hjemme

Drapet på 23-årige Hans Rickard Strømner (bildet) skal ha skjedd i huset som den siktede 21-åringen disponerer gjennom jobben. Foto: Privat / Scanpix Les mer Lukk

I avhør har kvinnen som er siktet for drap på ekskjæresten på Klemetsrud i Oslo, forklart at drapet skjedde med øks i huset de delte.

Det kom fram i helgens avhør, skriver VG.

Drapet på 23-årige Hans Rickard Strømner skal ha skjedd i huset som den siktede 21-åringen disponerer gjennom jobben som skogsarbeider i Oslo kommune. Den drepte skal også ha vært bosatt der fra i vår til siste livstegn fra ham kom i form av tekstmeldinger 9. juli.

- Selvforsvar

Ekskjæresten, som er siktet for forsettlig drap, vil trolig påberope seg nødverge – at hun måtte drepe i selvforsvar eller for å avverge angrep fra 23-åringen.

I en meldingsutveksling med en venninne på Facebook skriver 21-åringen at hun har blitt utsatt for vold og «hjernevasking» fra sin tidligere samboer, skriver Dagbladet.

Kvinnens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, opplyste søndag til NTB at hun har forklart seg om motiv og hendelsesforløp, men han ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt av hensyn til etterforskningen. Kvinnen erkjenner det faktiske forhold, men nekter straffskyld.

Les også: - Ekskjæresten tilstår drapet på Strømner

Pågrepet fredag

Den 21-årige kvinnen og hennes 22 år gamle venninne ble fredag pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. 22-åringen, som nekter for ha noe med drapet å gjøre, skulle etter planen avhøres lørdag, men dette er utsatt til mandag.

23 år gamle Strømner ble funnet drept under en presenning i en garasje på Klemetsrud, sør i Oslo, torsdag 13. oktober, etter formelt å ha blitt meldt savnet 13. august.

Les flere nyheter her