United ble ydmyket i byderby

Manchester Citys David Silva jubler etter å ha scoret det femte målet i kampen mot byrival Manchester United. Manchester City vant til slutt 6-1. Foto: AFP / Scanpix. Les mer Lukk

Ett døgn etter at deler av huset hans sto i flammer, var Mario Balotelli (21) brennhet på fotballbanen da Manchester City kneblet storebror United i engelsk eliteserie søndag.

Fyrverkeriet hjemme hos Mario Balotelli (21) var småtteri mot hva italieneren og co. i Manchester City fyrte av mot byrival United søndag.

Ett døgn etter at deler av huset hans sto i flammer, var Mario Balotelli i full fyr på banen. Manchester City kneblet storebror United i engelsk eliteserie. Rødtrøyenes 1-6-tap hjemme på Old Trafford er alt annet enn hverdagskost.

– Det verste resultatet i min historie, konkluderte en fullstendig kapitulert United-manager Alex Ferguson.

– Jeg tror aldri noensinne at jeg har vært med på å tape en kamp med 1-6, la skotten til.

Sant nok: Seieren var den største for de himmelblå på Old Trafford på 85 år. For United var tapet på hjemmebane det første i serien siden april i fjor. De siste 19 hjemmekampene var vunnet før buklandingen søndag.

Full fyr

Mario Balotelli kom rett fra brennhete tilstander på hjemmebane til full fyr på banen i byderbyet.

Natt til lørdag måtte 21-åringen reddes ut av brannvesenet etter at badet i hjemmet hans i Macclesfield var påtent av fyrverkeri.

Balotelli trente tilsynelatende upåvirket med resten av laget lørdag. Til lagkameratene har han angivelig fortalt at han og noen venner forsøkte å sende av gårde fyrverkeriet gjennom et åpent vindu på baderommet.

Bare 21 minutter var spilt dagen derpå da Balotelli tente lunta på nytt. Franskmannen Gaël Clichy fant en umarkert italiener like utenfor 16-meterfeltet, og Balotelli plasserte sikkert inn 1-0.

Så rødt

I scoringsjubelen dro den kontroversielle 21-åringen opp drakten, og en t-skjorte med påskriften «Why always me?» (Hvorfor alltid meg?) kom til syne.

Straks etter pause ble samme mann revet ned av Johnny Evans på vei alene mot mål, og United-forsvareren ble sendt av banen med rødt kort. Det åpnet for enda mer City-dominans.

– Utvisningen drepte kampen. Veien tilbake ble for lang etter det, mente Ferguson.

59 minutter ut i kampen vartet de himmelblå opp med et drømmeangrep der James Milner til slutt slo ballen perfekt inn til Balotelli, som bredsidet den i mål til 2-0.

Ni minutter senere avgjorde Sergio Agüero etter nok en pasningsoppvisning. Argentineren banket inn 3-0 etter innlegg fra Micah Richards.

– At vi vant 6-1 er ikke det viktigste. Vi slo et fantastisk lag, og det er stort, mente City-manager Roberto Mancini.

Tre kjappe

Ti minutter før slutt sørget Darren Fletcher for at iallfall én rekord ble opprettholdt på Old Trafford.

Med sin lekkert plasserte redusering er det fortsatt liv i statistikken der United har scoret mål på hjemmebane i 34 kamper på rad. Sist laget gikk målløst av eget gress var i desember 2009.

Uansett var ydmykelsen et faktum. For å strø enda mer salt i det åpne såret, scoret Edin Dzeko, David Silva og Dzeko igjen hvert sitt mål i sluttminuttene.

Man må tilbake til 1926 for å finne tilsvarende United-kollaps mot Byrivalen. Også den gang ble resultatet 1-6.

Les flere nyheter her