Lege kidnappet, utlevert og dømt for drap på stedatteren

Andre Bamberski (t.v.) ville ikke la mannen som drepte datteren hans gå fri. Han fikk ham kidnappet og brakt til Frankrike, der han nå er dømt for drapet. Foto: AFP. Les mer Lukk

En tysk lege ble i en fransk domstol lørdag dømt til 15 års fengsel for å ha drept sin stedatter i Bayern for nesten 30 år siden.

Saken om den 76 år gamle legen Dieter Krombach har vakt stor interesse både i Frankrike og Tyskland på grunn av jentas fars langvarige innsats for å få ham dømt.

Krombach ble først dømt in absentia for drapet i Frankrike i 1995, men Tyskland nektet å utlevere ham, og dommen ble senere opphevet.

Det ville ikke jentas far, Andre Bamberski, som er fransk, godta, og i 2009 dukket Krombach opp, bakbundet og med bind for munnen, på trappa til politistasjonen i Mulhouse i Frankrike. Dermed ble saken tatt opp igjen i Frankrike.

14 år gamle Kalinka Bamberski var på ferie med sin mor, som tidligere var gift med Bamberski, og stefaren da Krombach ifølge tiltalen dopet henne og forårsaket hennes død.

14 år gamle Kalinka Bamberski. Foto: AFP.

Bamberski mener han voldtok henne, men retten mente det ikke kunne bevises, selv om han på 90-tallet ble dømt for å ha dopet og voldtatt en annen jente.

Nå blir Bamberski selv stilt for retten for kidnapping. Han innrømmer at han ordnet det slik at Krombach ble kidnappet, men benekter å ha betalt for det.

Les flere nyheter