- Ekskjæresten tilstår drapet på Strømner

- Ekskjæresten tilstår drapet på Strømner Les mer Lukk

Ekskjæresten (21) har tilstått drapet på Hans Rickard Strømner, som ble funnet på Klemetsrud i Oslo, melder Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at hun har tilstått å ha begått handlingen i siktelsen. Hun erkjenner ikke straffskyld, sier advokatfullmektig Karoline Øverseth Bekkoset ved advokatfirmaet Drevland og Grape til Dagbladet.

Overfor NTB bekrefter politiinspektør Hanne Kristin Rohde at 21-åringen har tilstått, men ønsker ikke å gå ut med flere detaljer.

Men hun sier politiet er sikre på at de har pågrepet de riktige personene i saken.

Lettet

21-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, ønsker ikke å kommentere om han kjente til at kvinnen skulle tilstå i forkant av lørdagens avhør.

– Hun har hatt en tung og vanskelig tid, men er nå lettet over å få forklart hvordan det, i hennes øyne, skjedde, sier Drevland til NTB.

Les også: Hans Rickard Strømner (23) identifisert som Klemetsrud-offer

Han sier 21-åringen blant annet har forklart seg om motiv og hendelsesforløp, men ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt av hensyn til etterforskningen.

Etter det Dagbladet forstår, har kvinnen forklart at drapet skjedde 9. juli i år, og kvinnen skal ha oppgitt et motiv, sier Drevland.

Utsatt

Den 21 år gamle kvinnen og hennes 22 år gamle venninne ble fredag pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette på 23 år gamle Hans Rickard Strømner.

22-åringen erkjenner ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer Benedict de Vibe til NTB.

Det var meningen at også den 22 år gamle kvinnen skulle avhøres lørdag, men dette avhøret er utsatt til mandag, ifølge de Vibe.

Kvinnen har forklart at hun ikke har sett den avdøde siden han forlot 21-åringens leilighet 9. juli.

Vurderinger

Om tilståelsen til Strømners ekskjæreste har noe å si for mandagens avhør, avhenger av hvilke vurderinger 22-åringen gjør på mandag, ifølge de Vibe.

Hans Rickard Strømner ble funnet drept på Klemetsrud sør i Oslo torsdag forrige uke. Det var to kvinner tilknyttet Foreningen for omplassering av dyr (FOD) som fant ham da de luftet hunder i området.

23-åringen lå under en presenning under en gammel sofa ved en falleferdig garasje da han ble funnet.

Etter det VG får opplyst, konkluderer den foreløpige obduksjonsrapporten med at Hans Rickard Strømner var påført en rekke stikk eller hogg med et kraftig våpen.

Les flere nyheter her