Frp-topp mener Frp må bli høfligere

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde etter landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen i mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix. Les mer Lukk

Fremskrittspartiet har ødelagt for seg selv og må bli høfligere, redeligere og skaffe seg politiske venner, sier Christian Tybring-Gjedde, lederen av Oslo Frp.

Tybring-Gjedde, som tidligere er kjent for sine krasse og skarpe uttalelser, ikke minst innenfor innvandringsfeltet, kommer med utspillet i forbindelse med landsstyremøtet som starter lørdag.

Han mener partiet kun har seg selv å skylde på for det elendige lokalvalget i høst, ifølge Dagsavisen.

Les også: Frp må slanke staben etter katastrofevalget

Torsdag fikk partileder Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo skarp kritikk for håndteringen av den såkalte Birkedal-saken tidligere i år. Saken skal behandles på sentralstyremøtet. Tybring-Gjedde mener partiet nå må ta seg sammen:

– Jeg tror folk aksepterer krasse utspill og uenighet, men velgerne har liten toleranse for umoral og lovbrudd. Fra nå av må vi være ordentlige, redelige og høflige. Og så må vi være blide og skaffe oss venner, sier Tybring Gjedde.

Les også: Slutt for Frp i Oslos byråd

– For noen år siden sa Frp at det ikke spiller noen rolle om 85 prosent av folket hater oss, så lenge resten stemmer på oss. Den tid er forbi, sier lederen av Oslo Frp.

Dersom drømmen om et Frp i regjering skal være realistisk, kan ikke partiet ha mange politiske uvenner, mener Tybring-Gjedde. Han mener også at mer populisme ikke er løsningen Frps problem.

– Jeg tror vi må stå fast på Frps politikk, og så får velgerne være velgere. Vi kan ikke bevege oss etter dem, men må heller overbevise velgerne om at vi har rett, sier han.

Les flere nyheter