Ballo går fra SV til Ap

Ballo, som tidligere har sittet tre perioder på Stortinget for SV, var torsdag på sitt aller første medlemsmøte i Ap, skriver Altaposten. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Olav Gunnar Ballo (55) forlater SV til fordel for Arbeiderpartiet. Årsaken er Stoltenbergs håndtering av Utøya-tragedien.

Ballo, som tidligere har sittet tre perioder på Stortinget for SV, var torsdag på sitt aller første medlemsmøte i Ap, skriver Altaposten.

Årsaken til partibytte er terroranslaget 22. juli.

– Måten Jens Stoltenberg håndterte Utøya på forteller meg at han er en leder med visjoner og en leder av stort format, sier Ballo til avisen

Ballo skryter av sine tidligere partikamerater i Alta SV, men har ikke bare godord om den retningen partiet har tatt både i fylkespolitikken og på sentralt hold.

– Kristin Halvorsen og hennes linje har jeg hatt sans for, men bak henne er det for mange svermere. Jeg er realpolitiker, ønsker å se resultater og leker ikke politikk slik mange sentrale SV-ere holder på med, sier Ballo.

Overfor avisen sier han at innmeldingen i Ap ikke automatisk betyr at han vil gjøre comeback som toppolitiker.

Det nye Arbeiderparti-medlemmet sier at han først og fremst skal lære Ap å kjenne innenfra. Han har takket nei til verv i partiet.

Les flere nyheter her