Sarkozy og Bruni har fått en datter

Frankrikes førstedame Carla Bruni-Sarkozy nedkom onsdag kveld med en datter. Foto: Scanpix/AFP. Les mer Lukk

Frankrikes president Nicolas Sarkozy og kona Carla Bruni har fått en datter, melder franske medier.

Franske medier meldte om fødselen onsdag kveld, før verken Sarkozys kontor eller fødeklinikken hadde bekreftet opplysningene.

Tidligere samme dag besøkte Sarkozy kona på La Muette-klinikken i Paris, før han skulle videre til Frankfurt for å diskutere den økonomiske krise med blant andre Tysklands statsminister Angela Merkel.

En rekke journalister og nysgjerrige tilskuere hadde samlet seg ved sikkerhetssperringene utenfor klinikken da presidenten ankom onsdag.

Elyseepalasset har tidligere ikke ønsket å kommentere fødselen, som 56 år gamle Sarkozy og 43 år gamle Bruni anser som en privatsak. Og det er lite trolig at det blir offentliggjort bilder av barnet med det første.

– Jeg kommer til å gjøre alt for å beskytte dette barnet. Jeg kommer aldri til å vise bilder av barnet, sa Bruni i et TV-intervju mens hun ennå var høygravid.

Det er første gang i nyere fransk historie at en sittende president blir far. Carla har fra før en sønn fra et tidligere forhold, mens Sarkozy har tre sønner fra to tidligere forhold.

Les flere nyheter