Europas største homofestival til Oslo i 2014

Europas største homoarrangement, Europride, kommer til Oslo i 2014. Her fra årets arrangement i Roma. Foto: Scanpix/AP. Les mer Lukk

Oslo skal i 2014 huse Europas største homoarrangement Europride. Da Oslo hadde arrangementet i 2005 var det over 100.000 personer som deltok. Arrangørene satser på enda flere i 2014.

Utvelgelsen av Oslo som arrangør i 2014 ble foretatt i Brussel onsdag i forbindelse med årsmøtet til European Pride Organisers Association (EPOA).

– Europride 2014 skal bli det største homoarrangementet i Norges historie. Det vil bety mye for hver enkelt som deltar og som en markering av hvor vi står i arbeidet for lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rettigheter i Norge i 2014, sier styreleder i Oslo Pride AS, Helle Christin Nyhuus.

Europride 2014 vil bli arrangert i juni/juli 2014 og varer i ti dager. Arrangementet har fått full støtte fra Oslo kommune, som også hadde en representant i den norske delegasjonen som presenterte Oslo søknad i Brussel.

Oslo Pride AS er et aksjeselskap som er eid 100 prosent av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) i Oslo og Akershus, og skal arrangere festivalen. De står også bak det årlige arrangementet Skeive dager i Oslo i slutten av juni hvert år.

Les flere nyheter