Håper pågrepet drosjesvindler blir utlevert til Norge

En mann som er dømt til to års fengsel i drosjesvindelsaken i Oslo, er pågrepet i Pakistan. Nå kjemper norske myndigheter for at mannen som har gått under navnet «Lille-Røkke», blir utlevert til Norge.

Mannen ble i 2008 dømt til to års fengsel for svart kjøring, trygdesvindel, pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen. Men før dommen falt, reiste han til Pakistan og kom aldri tilbake til Norge.

Det er etter iherdig arbeid fra den norske ambassaden at mannen søndag ble pågrepet og fengslet i Pakistan, skriver Aftenposten. Norge har ingen utleveringsavtale med Pakistan og har 14 dager på å klare å få ham utlevert.

– En utlevering vil vise at folk ikke kan stikke seg unna i land som Pakistan, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til avisa.

Seddelbunker

Mannen fikk tilnavnet «Lille-Røkke» fordi han alltid gikk med store seddelbunker i lommene. Han ble første gang tatt i en drosjerazzia i 2003. Både i 2005 og i 2007 ble han avslørt i bokettersyn.

Alle mannens drosjeløyver ble inndratt da han i 2007 ble avslørt etter å ha forfalsket en død manns underskrift. Mannen hadde da rundt 60 drosjebiler i sin flåte.

Mannen hadde vært etterlyst av norsk politi via Interpol i halvannet år da han ble pågrepet. Ifølge politiet forsøkte han å bestikke tjenestemennene som pågrep ham, med en luksusbil, men tilbudet ble avslått.

Rettssak

Leder Jan-Egil Kristiansen i Skattekrimenheten i Skatt Øst som har jobbet med drosjesvindelsaker i Oslo i 20 år, sier han nå venter på en ny rettssak mot mannen.

– Og den blir langt større enn den dommen han har fått. Så gjenstår det å få tak i de pengene han har skjult og inndratt, sier Kristiansen.

Selv sier mannen at han har lest i avisen at hans norske pass er inndratt og at han har mistet sitt norske statsborgerskap. Det er ifølge ham grunnen til at han ikke har returnert til Norge. Han sier han vil kjempe saken sin i Pakistan, dersom det blir nødvendig.

Les flere nyheter her