Unibuss-sjef innrømmer korrupsjon

En 58 år gammel teknisk sjef i Unibuss innrømmer at han kvitterte for 3,1 millioner kroner i bestikkelser fra det tyske busselskapet MAN. (Illustrasjonsfoto: Scanpix) Les mer Lukk

En 58 år gammel teknisk sjef i Unibuss innrømmer at han kvitterte for 3,1 millioner kroner i bestikkelser fra det tyske busselskapet MAN.

Sammen med sju andre personer er 58-åringen siktet i korrupsjonssaken i busselskapet.

Mannen benekter imidlertid at det var han alene som fikk hele bestikkelsesbeløpet på 3,1 millioner kroner fra MAN, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge 58-åringens advokat var det flere som delte på pengene som ble betalt ut i Budapest.

– Min klient erkjenner straffskyld for deler av siktelsen, men han erkjenner ikke at han har mottatt annet enn en mindre del av det beløpet, sier advokat Fredrik Sollie til avisen.

Også en 67 år gammel mann som tidligere var innkjøpssjef i Unibuss er siktet for å ha mottatt bestikkelser fra MAN. Han skal ifølge tyske rettsdokumenter ha fått 1,1 millioner kroner for å sørge for at MAN gikk seirende ut av en anbudskonkurranse.

Det var i midten av september at politiet pågrep 58-åringen og to andre personer og siktet dem for korrupsjon i tilknytning til Unibuss, som er Oslos kommunale busselskap. I ettertid er ytterligere fem personer siktet, blant annet administrerende direktør Helge Leite.

Unibuss' styreleder, Cato Hellesjø, gikk selv til politiet med saken. Det skjedde på bakgrunn av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av at selskapet fikk et tips fra Tyskland.

Les flere nyheter her