Krever etterforskning av tamiler i Norge

Regjeringsmedlemmer på Sri Lanka krever at norske myndigheter bannlyser Tamiltigrene og etterforsker den de mener er organisasjonens leder i Norge.

Det kom fram da Sri Lankas vannkraftminister Nimal Siripala de Silva og miljøvernminister Anura P. Yapa møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fredag, ifølge Aftenposten.no.

De to gjorde det klart at Sri Lanka vil at Norge skal bannlyse Tamiltigrene, også kjent som LTTE. Landet vil også at Norge skal betrakte organisasjonen som en terroristorganisasjon, og etterforske det som skal være LTTEs leder i Norge.

– Det finnes mellom 100 og 200 personer i Norge som fortsatt sympatiserer med Tamiltigrene. Vi vet at de samler inn penger, og frykter at disse pengene vil bli brukt til nye terrorhandlinger på Sri Lanka. Det må vi forhindre, uttaler de Silva, som spesielt trekker fram en 35-årig tamil bosatt på Vestlandet.

Norske myndigheter har foreløpig ikke vist tegn til å iverksette noen tiltak basert på anklagene og kravene fra de srilankiske ministrene.

– Utenriksministeren understreket at man ikke under noen omstendighet ville tillate brudd på norsk lov, og at dette var et spørsmål for politi og påtalemyndighet å følge opp. Han vektla videre at det tamilske miljøet i Norge var svært godt integrert i det norske samfunnet og at det norske demokratiet vernet om legitim politisk virksomhet og ytringsfrihet, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i UD om møtet mellom Støre og de to srilankiske statsrådene.

Les flere nyheter