Breiviks mor anker til Høyesterett

Anders Behring Breivik fraktes tilbake til Ila fengsel etter fengslingsmøtet i forrige uke. Moren hans krever å få oppnevnt bistandsadvokat. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Les mer Lukk

Moren til terrorsiktede Anders Behring Breivik anker avgjørelsen om at hun ikke får oppnevnt bistandsadvokat til Høyesterett.

Borgarting lagmannsrett avslo ønsket moren til den terrorsiktede om å få oppnevnt bistandsadvokat med argument om at hun ikke er å anse som fornærmet etter terrorangrepene 22. juli.

Lagmannsretten uttrykte sympati med kvinnens situasjon, men konkluderte med at hun ikke kunne få status som offer i saken. Nå har morens ordinære advokat, Ragnhild Torgersen, anket avgjørelsen inn for Høyesterett, skriver Aftenposten.

– Jeg kan bekrefte at vi har anket avgjørelsen, ettersom vi mener det finnes en åpning i straffeprosessloven, som gjør det mulig å anke videre til Høyesterett, sier Torgersen.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere.

Moren vil ha bistandsadvokat for å forberede seg til selve rettssaken, og fordi hun er en «skadelidt» som har behov for juridisk hjelp knyttet til ulike praktiske utfordringer. Advokat Ragnhild Torgersen skrev også at det kunne bli aktuelt med ulike sikkerhetstiltak i kvinnens bolig på Skøyen.

Siden terrorangrepet 22. juli har moren oppholdt seg på et ukjent sted. I forrige uke ble leiligheten hennes, hvor Breivik i flere perioder bodde, frigitt av politiet.

Les flere nyheter her