Strauss-Kahn konfronteres på nytt med voldtektsanklager

Banon hevder Strauss-Kahn gjorde grove, seksuelle tilnærmelser overfor henne i november 2003. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn møtte torsdag opp på en politistasjon i Paris for å gjennomføre en konfrontasjon med den franske journalisten Tristane Banon, som anklager ham for voldtektsforsøk.

Banon hevder Strauss-Kahn gjorde grove, seksuelle tilnærmelser overfor henne i november 2003.

Rettssaken kommer i kjølvannet av saken Strauss-Kahn var involvert i New York. Stuepiken Nafissatou Diallo hevdet at han forsøkte å voldta henne på hotellet Sofitel på Manhattan i mai. Men retten fant stuepikens troverdighet og bevisene for svake, og Strauss-Kahn ble løslatt etter å ha sittet flere måneder i amerikansk fengsel.

Men nå utsettes han igjen med alvorlige anklager – og denne gangen fra en ressurssterk fransk kvinne. Konfrontasjonen skjer på en politistasjon, og skjer uten advokater til stede. Slike konfrontasjoner er vanlig i fransk rettsvesen når to personer har to ulike versjoner av et hendelsesforløp.

Etter møtet vil det bli avgjort om saken føres videre eller om den avvises. Det er også et spørsmål om saken er foreldet. (©NTB)