Arvestrid i retten sju år etter drap i Irak

Marita Strøm, som ble drept i Nord-Irak, ble begravet i Namsos kirke i 2004. Her kisten, med blomster og kranser. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Les mer Lukk

Onsdag skal tingretten avgjøre om barna til den drepte Namsos-kvinnen Marita Strøm skal få utbetalt forsikringspengene på om lag én million kroner.

Strøms ektemann, Osman Omer Osman, er dømt til livsvarig fengsel for å ha drept henne i Nord-Irak 3. september 2004. Han gjør fortsatt krav til sammen 980.000 kroner fra den dreptes livsforsikringer, melder NRK.

Saken skulle opprinnelig vært oppe for retten 13. mai i år, men måtte utsettes fordi den drapsdømtes prosessfullmektig, advokat Brynjar Meling, ikke rakk å besøke klienten i fengselet i Irak før rettsmøtet. Den drapsdømte skal onsdag vitne via telefon fra fengselet i Sulaimaniya.

Hvis drapssaken hadde gått i Norge, ville arvespørsmålet blitt avgjort sammen med straffesaken.

Prosessfullmektig for de tre barna, advokat Endre Lysø, er oppgitt over at det har tatt så lang tid å få saken for retten.

– Saken har vært en stor belastning for de tre døtrene og Strøm-familien i Namsos. Barna har jo hatt behov for pengene i disse årene under oppveksten og til utdanning. Dette kommer som en ekstra belastning etter at de mistet sin mor på mest mulig tragisk vis, sier Lysø.

Les flere nyheter