Kolberg hevder han har knekt Frp-koden

Ap-veteran Martin Kolberg mener han har knekt «Frp-koden». Her fra pårørendesenteret for Utøya-massakren på Sundvolden Hotel. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix. Les mer Lukk

Det er verken sexskandaler eller terroristen som har knekt Frp. Det er politikken folk ikke vil ha, sier stortingsrepresentant og Ap-veteran Martin Kolberg i et intervju med Klassekampen.

På spørsmål om Kolberg har knekt «Frp-koden» svarer den tidligere partisekretæren:

– Et langt liv i politikken har lært meg at ingenting er endelig. Likevel mener jeg at svaret er «ja». Det er fordi de langt på vei har knekt seg selv. Det er igjen et resultat av et vedvarende press mot deres politikk og argumentasjon. Jeg visste det ville ta tid, men nå ser vi de første resultatene av det, sier Kolberg.

– Frp har stagnert. Det er ikke lenger grobunn i en meget urolig økonomisk verden for å drive en økonomisk uansvarlig politikk. Uhemmet bruk av oljepenger og ned med skatter og avgifter, som har vært deres store mantra, har slått sprekker. I kommunevalgkampen vi har bak oss, har folk skjønt at det ikke går å levere tjenester uten at det må betales. De har vært i nærheten av makt flere steder uten å klare det. Deres økonomiske teori er dermed er blitt tilbakevist, og de har ødelagt seg selv, sier Kolberg i intervjuet.

Kolberg tror ikke hans uttalelser om å «knuse radikal islam» har bidratt til å nøytralisere Frp.

– Jeg sa ikke at radikal islam skulle knuses, men at radikal islam ikke har noe i Norge å gjøre, og det er vi jo alle enige om. Når vi fører vår innvandrings- og integreringspolitikk er det ikke på grunn av Frp, men fordi vi mener den er riktig.

Les flere nyheter