Fremstilles for fengsling etter nakeninnbrudd

En 40 år gammel mann blir mandag fremstilt for varetektsfengsling etter at han skal ha tatt seg naken inn i et hus i Trondheim fredag kveld. Mannen ble pågrepet sent lørdag kveld.

Ifølge jourhavende jurist Heidi Melø i Sør-Trøndelag politidistrikt er mannen siktet for å ha begått innbrudd, men av hensyn til familien vil hun ikke si om siktelsen også omfatter andre forhold, skriver Adressa.no.

Les også: Naken mann brøt seg inn i hus i Trondheim

Mannen var naken da han ble oppdaget av en av husets beboere ved 23-tiden fredag kveld. Politiet frykter at mannen kan ha foretatt seg noe straffbart mot to barn på seks og ni år som lå og sov i huset. Seksåringen gjennomgikk derfor et dommeravhør lørdag. Mannen forklarte i avhør søndag at han var ruset da innbruddet skjedde.

– Politiets etterforskning har konsentrert seg om å bringe på det rene hva mannen har foretatt seg inne i huset. Dette er også noe 40-åringen er spurt om i avhøret. Vi velger av hensyn til familien å ikke gå i detalj om hva han har forklart, sier Heidi Melø.Mannen skal være en tidligere kjenning av politiet. 40-åringens forsvarer, advokat Arne Røli, sier til Adresseavisen at han ikke har snakket med den siktede, og at han ikke har lest siktelsen.

Les flere nyheter