Paven rystet etter møte med sexofre

Pave Benedict XVI er på et fire dagers besøk i hjemlandet Tyskland. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / SCANPIX Les mer Lukk

Pave Benedict XVI møtte fredag flere ofre for seksuelt misbruk innen Den katolske kirken. Han lovte at kirken er forpliktet til å beskytte barn.

Det private møtet som fant sted ved et seminar i Erfurt, ble holdt på den andre dagen av pavens fire dager lange besøk i Tyskland. Et rekordstort antall tyskere har meldt seg ut av kirken i protest mot misbruk innenfor kirkens rammer, og kirken står også overfor 600 forespørsler om kompensasjon i Tyskland.

Les også: Saksøker paven

I tillegg til å snakke med ofrene, møtte han også de pårørende i overgrepssakene.

– Han var beveget og dypt sjokkert over ofrenes lidelse, og paven uttrykket sin dypeste sympati og beklaget alt som var gjort mot dem og deres familier, står det i en uttalelse fra Vatikanet.

Den katolske kirken er blitt kritisert for hvordan ledelsen har håndtert de mange overgrepssakene. Paven har også tidligere møtt overgrepsofre, men fredagens møte var spesielt fordi han var på hjemmebane. Pave Benedict tjenestegjorde tidligere som kardinal Joseph Ratzinger i Tyskland. (©NTB)

Les flere nyheter