KrF: Hoksrud-saken hindrer ikke samarbeid med Frp

Bård Hoksruds sexkjøp i Riga hindrer ikke samarbeid mellom Krf og Frp. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Les mer Lukk

Frp-politikeren Bård Hoksruds besøk hos en prostituert kvinne i Latvia, er ikke hinder for et politisk samarbeid, mener flere fylkesledere i KrF.

KrF skal sette i gang en bred intern prosess for å finne ut hvilke partier som er aktuelle å samarbeide med fram mot stortingsvalget i 2013.

Les også: Tror ikke sexkjøpet rammer Frp særlig hardt

Et flertall av tolv fylkesledere som Nationen har snakket med, sier utfallet av drøftelsene fremdeles er helt åpne. At Frps Bård Hoksrud kjøpte tjenester av en prostituert i Riga før helgen, får ikke noe å si for utfallet.

Les også: - Flere stortingspolitikere kjøper sex

- Enkelthendelse

– Jeg ser på dette som en enkeltpersons feiltrinn og kan vanskelig se at det skal ha noe å si for et eventuelt samarbeidsklima, sier fylkesleder Kjell Bjørseth i Hedmark til avisa.

Les også: Ingen planer om å ekskludere Hoksrud

– Dette er en enkelthendelse, som må håndteres som en enkelthendelse. Jeg kan ikke se at saken skal få konsekvenser i den ene eller andre retningen, sier leder Malin Sensønes i Akershus KrF.

Hun understreker at diskusjonen om partisamarbeid skal handle om politikk, ikke enkeltsaker.

Les også: Både Hoksrud og «Nicole» sier det ikke var sex

- Samme avstand

Heller ikke nestleder Bjørg Tysdal Moe tror saken kommer til å ha noe å si for KrFs veivalg.

– Det som er viktig når vi skal diskutere samarbeidspartnere, er ideologi, politiske valgprogrammer, konkrete saker og gjennomføring. Her er avstanden til Frp den samme uavhengig av denne saken, sier hun. (©NTB)

Les flere nyheter