Overgrepssiktet ordfører tar politisk permisjon

Ordføreren i Oppland som er siktet for seksuell omgang med en mindreårig jente, har tatt permisjon fra alle politiske verv så lenge saken etterforskes.

Fylkeslederen i det aktuelle partiet sier at dette er en alvorlig, men også en vanskelig og krevende sak for partiet.

På spørsmål om saken får noen konsekvenser for ordføreren, sier fylkespartilederen til NRK at det er klokt av ordføreren å be om permisjon fra alle sine politiske verv mens saken etterforskes. Fylkeslederen understreker at det ikke er snakk om noen eksklusjonssak så lenge saken er under etterforskning.

Uforstående

Politiet har gjort flere beslag og varsler at siktelsen kan bli utvidet, skriver VG Nett. Både datautstyr og telefoner er beslaglagt.

Den siktede ble pågrepet og avhørt mandag, før han igjen ble løslatt. Han erkjenner ikke straffskyld og sier via sin forsvarer at han stiller seg uforstående til siktelsen, som har en strafferamme på seks års fengsel.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt sier at jenta har vært i dommeravhør, og at det i tillegg er avhørt fem vitner.

Flere år

Den 15 år gamle jentas familie anmeldte saken sist søndag. Politiet mener det dreier seg om mer enn én hendelse, og at saken skal ha startet i 2009.

Bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal sier klienten etter forholdene har det bra.

– Hun er lettet over at saken nå har kommet opp. Så vil etterforskningen vise hva denne saken handler om og hva som blir veien videre, sier Hjortdal til NRK.

Varaordfører overtar

Advokat Mette Yvonne Larsen forsvarer den siktede ordføreren.

– Han stiller seg uforstående til anklagen. Han har nå, på grunn av situasjonen han har havnet i, overlatt vervet til en varaordfører for en periode. Han har tatt ut to ukers ferie og forventer å bli sjekket ut av saken, sier Larsen.

Les flere nyheter