Politiet vil etterforske Hoksrud

- ANGRER: Frp-politiker Bård Hoksrud sier han angrer bittert på bordellbesøket i Riga i helgen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Politiet i Telemark vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Riga. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiet til NTB.

– Vi har i formiddag bestemt at Telemark politidistrikt tar saken. Vi iverksetter etterforskning og vil ta kontakt med Hoksrud for å innkalle ham til et avhør, sier politiadvokat Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

Ettersom politiet ennå ikke har snakket med Frp-politikeren, er det ikke bestemt noe tidspunkt for når avhøret skal finne sted.

– Det er avhengig av når vi får kontakt med ham, sier Kolloen.

Det er Telemark politidistrikt som etterforsker saken siden Hoksrud er hjemmehørende i fylket.

Hoksrud kan dermed bli den første nordmann som straffes for sexkjøp utenfor landets grenser. Loven har ikke tidligere ført til en rettskraftig dom siden forbudet kom i 2009.

- Vi har ikke kjenskap til at det skal ha skjedd før, sier seniorrådgiver Jan Austad i Justisdepartementet til VG Nett.

Strafferammen er på inntil seks måneders fengsel eller bøter. Bøtenivået i slike saker er omlag 25 000 kroner.

– Når man begår straffbare handlinger i utlandet, er det ikke like rigide regler for hvilket politidistrikt som skal behandle saken som når handlingen er begått i Norge, sier Kolloen.

Påtaleinstruksen slår fast at det er det politidistriktet som først får befatning med saken som skal etterforske kriminelle handlinger i utlandet, men i Hoksruds tilfelle var det ikke helt enkelt.

– Siden TV 2 blåste denne saken til hele Norge i går kveld, måtte vi først få avklart rent formelt om det var vi som skulle ta saken, forklarer politiadvokaten.

Les også:

- Hokksrud trekker seg fra alle verv

- Jeg kommer til å angre resten av livet

Sandberg mener mediene er ute etter Frp

Frps Hoksrud kjøpte sex i Riga