Bilbombe ved departement i Dagestan

ÅSTEDET: En politimann holder vakt ved åstedet for en bilbombe i Dagestans hovedstad Makhatsjkala torsdag. Foto: Reuters Les mer Lukk

En politimann er drept og minst 60 personer såret i to bombeeksplosjoner nær et departement i Makhatsjkala i den urolige russiske republikken Dagestan.

De to eksplosjonene skjedde rundt 500 meter fra det regionale innenriksdepartementet i Dagestans hovedstad natt til torsdag.

– En høytstående politibetjent ble drept. I tillegg ble 44 polititjenestemenn og 16 sivile brakt til sykehus, sier en talsmann for innenriksdepartementet til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Torsdag var 32 personer fremdeles innlagt på sykehus, og tilstanden til tre av dem var kritisk, opplyste helsedepartementet.

Den første eksplosjonen skjedde i nærheten av en bil og førte ikke til noen skader. Men like etter, 40 meter unna, gikk en større bilbombe med rundt 35 kilo sprengstoff av.

– Den første eksplosjonen var for å tiltrekke oppmerksomhet, mens den andre var rettet mot folk idet området var i ferd med å bli sperret av, sier en tjenestemann fra Makhatsjkala-politiet.

TV-bilder viser bygninger med ødelagte vinduer og gater fulle av knust glass og metalldeler som ligger strødd.– Butikker og boligstrøk i nærheten av eksplosjonen er delvis eller fullstendig ødelagt, heter det i en uttalelse fra russiske etterforskere.