Kvinne hardt skadd i trappefall i Haugesund

En mann er siktet etter at en kvinne natt til torsdag falt ned en trapp ved et utested i Haugesund og pådro seg alvorlige skader.

Politiet fikk melding om hendelsen ved utestedet i Haraldsgata klokka 0.50. AMK-sentralen opplyste at en 34 år gammel kvinne hadde falt ned, og at hun tilsynelatende var hardt skadd.

Kvinnen var ikke ved bevissthet da utrykningsetatene ankom, og hun ble tatt med til Haugesund sykehus for videre oppfølging.

– Hendelsesforløpet fremstår som uklart, men politiet har fått opplyst fra de ansatte at kvinnen ble bedt om å forlate utestedet på grunn av krangling med en annen gjest og beruselse. Hun ville ikke etterkomme dette pålegget og ble av den grunn geleidet ut, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Han forteller at en 35 år gammel mann valgte å hjelpe med å få kvinnen ut av lokalet og videre ned trappa fra andre etasje. Men kvinnen ramlet ned og havnet i brusteinen nedenfor nederste trappeavsats.

– Med bakgrunn i den tilsynelatende alvorlige skaden og den foreløpige usikkerheten knyttet til hendelsesforløpet har påtalemyndigheten valgt å sikte mannen som skulle «hjelpe til med utkastelsen». Mannen ble pågrepet og innsatt i varetekt. Han fremstod som lettere beruset, opplyser Sørensen.

Haugesund sykehus opplyste like etter klokka 5 at kvinnens tilstand er uavklart.