Frps Hoksrud kjøpte sex i Riga

Frps Hoksrud kjøpte sex i Riga Les mer Lukk

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) innrømmer å ha kjøpt sex av en prostituert i Riga under en tur i helgen. Han skal være villig til å trekke seg fra politiske verv hvis partiet ønsker det.

Politiet vurderer å anmelde Hoksrud  
Politiet i Telemark vil torsdag ta stilling til om Frps Bård Hoksrud skal anmeldes for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet. Hoksrud risikerer 25.000 kroner i bot.


Ettersom Hoksrud bor i Stathelle i Telemark, er det Telemark politidistrikt som må vurdere hvordan de skal behandle saken om sexkjøp i utlandet, skriver Aftenposten.

– Vi er blitt kjent med denne saken via mediene nå i kveld. På dagtid torsdag vil politiet vurdere om vi skal lage en sak av det, om vi skal anmelde mannen for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, sier jourhavende politijurist Svein Folkestad i Telemark politidistrikt til avisa.

Han forteller at Hoksrud risikerer en saftig bot.

– Vi har hatt to lignende saker i Skien. Der ble personene bøtelagt med 25.000 kroner for sexkjøp, sier Folkestad. Begge disse sakene dreide seg om sexkjøp i Norge.

Det har siden 2008 vært forbudt for nordmenn å kjøpe seksuelle tjenester, både i Norge og under opphold utenlands.

– Hvis det blir en politisak, vil jeg anta at vi kommer til å legge oss på lignende satser som vi har brukt i Skien. Det er ingen grunn til å gå under det beløpet, sier Folkestad.

Også i Oslo ligger bøtenivået for kjøp av sex på 25.000 kroner.

TV 2 var til stede i Latvia og filmet at stortingsrepresentanten kom ut av nattklubben «Brilliant Gentlemens Club» sist helg.


Da Bård Hoksrud (38) ble konfrontert med dette, innrømmet han alt.

– Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud.

Ulovlig fra 2008

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex både i Norge og i utlandet. Fremskrittspartiet markerte seg som motstandere av loven.

– Disse minuttene skulle jeg aldri ha opplevd. Jeg har gjort noe utrolig dumt, som jeg kommer til å angre bittert på resten av livet, sier stortingsrepresentanten.

Bård Hoksrud har vært stortingsrepresentant siden 2005 og er fraksjonsleder i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg hadde onsdag kveld bare snakket kort med Bård Hoksrud på telefon, men sier dette er sterkt beklagelig.

– Jeg har fått inntrykk av at Bård er villig til å trekke seg fra nødvendig verv hvis partiet ønsker det. Og vi har vedtekter som regulerer dette, sier Sandberg til TV 2.

Sandberg ble informert om saken kun få timer før den ble sendt på TV.

– Det er bare én kommentar til dette, og det er at det er sterkt beklagelig, og det skal selvfølgelig ikke forekomme. Jeg har bare så vidt fått snakket med Bård på telefon, og han er oppriktig lei seg og meget deprimert, og det forstår jeg godt, sier Sandberg.

– For mange slike saker

Det er ikke første gang sex-saker ryster Fremskrittspartiet.

– Det er ingen tvil om at det er for mange slike saker i Fremskrittspartiet, men det er også bare i Fremskrittspartiet denne type saker kommer fram i offentligheten, sier Sandberg.

Så vidt han vet var dette ikke en reise i partiets regi, men en reise Hoksrud og flere FpU-politikere foretok på fritiden. Partileder Siv Jensen er på ferie og kan ikke kommentere saken, opplyser partiets informasjonsavdeling til NTB.

Les flere nyheter