Tyfon passerte Fukushima

Flyfoto av oversvømte Toyokawa, sentralt i Japan. Tyfonen Roke er den andre store stormen som har rammet Japan denne måneden. FOTO: REUTERS / Kyodo / SCANPIX Les mer Lukk

Seks personer har mistet livet på grunn av tyfonen Rokes i Japan. Beredskapen ved kjernekraftverket Fukushima var høy i forkant av den kraftige stormen.

Da tyfonen var på vei mot kjernekraftverket i Fukushima, forsikret driftsselskapet Tepco om at de har tatt alle forholdsregler for å beskytte anlegget.


Beredskapen ble økt ved kraftverket, som ble rammet av jordskjelv og tsunami i mars, for å forhindre at radioaktivt vann skulle lekke ut.

– Vi har gjennomført alle mulig tiltak mot tyfonen. Vi har bundet fast kabler og slanger og satt fast utstyr så ikke radioaktivt materiale skal spre seg, sa en talsmann for Tepco, som driver det havarerte kraftverket, onsdag.

Les også: Mer enn 4000 er fortsatt savnet

Senere passerte tyfonen uten at det ble rapportert om nye skader eller problemer ved kraftverket.

Minst seks personer har omkommet som følge av tyfonen så langt. Flesteparten av dødsfallene har skjedd i sentrale og vestre deler av Japan.

Innledningsvis ble over én million mennesker varslet om at de kunne komme til å måtte evakuere. Senere ble varselet senket til å omfatte 330.000 mennesker.

Roke har kommet inn over Japan bare to uker etter at minst 100 mennesker mistet livet rundt om i landet under tyfonen Talas' herjinger.

Les flere nyheter