Gulating forkastet anke i selvmordssak

En 18-åring dømt for å ha hjulpet en venninne å begå selvmord, får ikke omgjort fengselsstraffen til samfunnstraff. Dermed står dommen på to års fengsel fra tingretten ved lag.

Mannens advokat, Knut Lerum, fikk avgjørelsen fra Gulating lagmannsrett i Stavanger tirsdag:

– De har forkastet anken. Dermed blir dommen fra tingretten stående, med mindre vi anker videre til Høyesterett. Min klient har ikke bestemt seg ennå om han vil gjøre det, sier Lerum til NTB:

18-åringen og en jevnaldrende kvinne ble i mars dømt for å ha hjulpet en venninne å begå selvmord i Stavanger i fjor. Begge erkjente straffskyld i henhold til tiltalen og ble idømt to års fengsel, hvorav halvannet år ble gjort betinget, en straffutmåling i tråd med aktors påstand. Bare den 18 år gamle mannen anket.

I Gulating lagmannsrett ba mannen i forrige uke om å få straffen omgjort til samfunnsstraff.

De domfelte i saken har begge forklart at de følte seg presset til å hjelpe venninnen da hun ville begå selvmord etter en fest natt til 14. mars 2010. De følte at hun ville tatt livet sitt uansett og at de burde være der med henne. De da 17 år gamle vennene forsøkte verken å stanse jenta eller ta kontakt med voksne eller politi for å forhindre selvmordet.

Les flere nyheter