Mener 22. juli har gitt skrikende mangel på ressurser

Leder ved vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde, ønsker ikke å gi ressursmangel skylda for at så få voldtektssaker oppklares. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Tillitsvalgte i politiet mener terrorangrepene 22. juli har lagt beslag på så store politiressurser at det nærmest er blitt fritt fram for voldtektsforbrytere.

26 voldtekts- og overgrepsetterforskere har nå ansvar for 250 saker ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt. Samtidig er så mange som 39 voldtektssaker anmeldt hittil i år, 16 bare i juli og august. I fjor var tallet 24 for hele året, skriver Dagbladet.

Les også: To voldtektssaker i Oslo natt til søndag

Seksjonstillitsvalgt Eirik Wilmann forteller om stor frustrasjon blant dem som jobber med voldtektssakene.

– Det er bare 26 ansatte på sedelighetsavsnittet. I fjor var det medieoppslag om krise i avsnittet og da ble noen av sakene satt ut til andre politienheter, men nå er det verre, sier Wilmann til avisa.

– De som er på jobb padler og prøver å holde hodet over vannet, sier han.

Les også: Ikke-vestlige menn anmeldt i 16 av 17 voldtektssaker

Leder ved vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde, ønsker ikke å gi ressursmangel skylda for at så få saker oppklares, selv om flere erfarne politifolk på avdelingen nå jobber med terrorsaken på fulltid. Hun mener hovedårsaken er mangel på DNA eller DNA-profiler.

Samtidig er politiet bekymret over økningen i antallet overfallsvoldtekter. Stadig oftere blir kvinner overfalt og voldtatt av flere gjerningspersoner, skriver VG.

– I flere tilfeller enn tidligere har vi sett at det er flere menn som deltar i voldtekten, sier Rohde.

Ifølge avisas opptelling i de store politidistriktene i landet er det anmeldt over 70 overfallsvoldtekter hittil i år.

Les flere nyheter

Vi har for tiden problem med kommentarfeltet vårt her hos ABC Nyheter. Vi jobber med å få det på plass igjen og håper på deres tålmodighet så lenge.