Fire til sykehus etter boligbrann på Hvaler

Fire personer ble sendt til sykehus med lettere skader etter at et hus brant ned til grunnen i Skjærhalden på Hvaler i Østfold natt til søndag.

– Brannen skjedde i et bolighus, og folkene som bor der hadde gjester. Totalt var det ti personer i huset. Av disse ble fire kjørt til Fredrikstad sykehus og to ble kjørt til legevakt, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 2 natt til søndag, og et par timer senere hadde brannvesenet fått kontroll på brannen.

I tillegg til huset, som brant ned til grunnen, ble fem biler og en skjærgårdsjeep totalskadd i brannen. Personene som var i huset slapp fra det med bare lettere skader.

–Én person har brannskade, heldigvis ikke alvorlig, og de fem andre som måtte få medisinsk hjelp hadde røykskader. Noen av dem er utskrevet allerede, så heldigvis gikk det bra med personene som var der. Men ellers gikk det dårlig, sier operasjonslederen.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Brannvesenet jobber søndag morgen med etterkontroll, og de vil ifølge politiet neppe starte med tekniske undersøkelser før mandag.

Les flere nyheter her