Tabbemål avgjorde for Molde

Fra venstre: Celso Borges og Makhtar Thioune i duell i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Molde lørdag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX. Les mer Lukk

En keepertabbe avgjorde da Molde tok et nytt steg mot seriegull med 1-0-seier borte mot Fredrikstad. Davy Claude Angan scoret.

Da serieleder Molde slet med å skape noe som helst, ble laget forært tre poeng av Fredrikstad-keeper Lasse Staw. Davy Claude Angan scoret kampens eneste mål.

Ivorianeren fikk æren av å bli matchvinner, men det som blir husket er Lasse Staws gigantiske keepertabbe etter 57 minutter. Staw skulle plukke opp en bakromspasning i utkanten av 16-meteren, men glapp ballen helt uforklarlig rett i beina på Angan som enkelt trillet ballen i åpent mål.

Tabben som sender Molde nærmere seriegull og er garantert en plass på neste samle-DVD med 101 største keepertabber.

Til tross for seieren var det spillemessig lite som tydet på at Molde kjempet om seriegull.

Men det virker som Ole Gunnar Solskjær har fått med seg noe viktig fra tiden i Manchester United – nemlig evnen til å vinne på dårlige dager. En svak kamp endte med at Molde økte sin ledelse i eliteserien takket være en 1-0 seier.

Få sjanser

Verken Molde- eller Fredrikstad-spillerne var spesielt god venn med ballen i første omgang.

Mange dueller og lite konstruktivt spill fører sjelden til sjanser, og faktisk ble det ikke produsert en eneste skikkelig målsjanse i løpet av de første 45 minuttene. Nærmest var Angan med et brukbart skuddforsøk tidlig i omgangen.

Hjemmelaget Fredrikstad forsøkte å kjøre kampen i annen omgang og hadde et lite spillemessig overtak.

Men Molde hadde god kontroll bakover, og Fredrikstad skapte lite. Da de først slapp til, som ved Mads Hansens mulighet etter 65 minutter, ble avslutningen så svak at Espen Bugge Pettersen ikke behøvde å anstrenge seg.

Molde skapte nærmest ingenting i løpet av annen omgang.

FFK spiller semifinale i NM mot Brann, noe som kan redde hjemmelagets sesong.

I serien har laget nøkkelkamper mot Sarpsborg, Sogndal og Start i tre av de fire neste kampene.

Foreløpig har Fredrikstad trygg avstand ned til bunnen, men med bare ett poeng på de siste seks kampene kan høsten bli tøff for østfoldingene.

Gulljagende Molde møter Viking hjemme før de skal ut i en tidlig seriefinale mot Tromsø på Alfheim.

Les flere nyheter her