Navigatøren sovnet – ferja gikk på grunn

Man har nå funnet årsaken til at båten «Ms Sogn» fra rederiet Fjord1 (bildet) grunnstøtte sist fredag. Navigatøren har forklart at han sovnet. (Foto: Illustrasjonsfoto: Scanpix) Les mer Lukk

Fjord1 har funnet årsaken til at MF Sogn bommet på ferjekaia sist fredag: Navigatøren som styrte skuta, sovnet på vakt.

I stedet for å føre de 19 passasjerene og deres 10 biler til kaia i Brimnes, endte MF Sogn i fjæra 200 meter unna. Fjord1 har tatt opp forklaring fra de seks som var på jobb om bord, og konklusjonen er klar, melder NRK.

Les også: Ferje kjørte på land i Hordaland

- Vi har fått klarlagt de faktiske forholdene, og kan slå fast at det er menneskelige feil, og ikke tekniske årsaker som gjorde at ferja gikk på grunn. Den ansvarlige navigatøren har forklart at han sovnet, sier administrerende direktør Stig Kristoffersen i Fjord1 til NRK.

Den uheldige mannen våknet rett for ferja braste inn i fjæresteinene, men da var det allerede for sent. Ingen kom til skade i grunnstøtingen, men MF Sogn fikk store materielle skader og er tatt ut av drift.

Kristoffersen sier rederiet skal se på rutinene sine for å unngå lignende episoder i fremtiden. Han understreker at navigatøren fortsatt har selskapets fulle tillit.

Les flere nyheter her