Tolv norske borgere drept i Pakistan – ingen dømt

En norsk-pakistansk kvinne ble funnet død i Pakistan i 2005. Politiinspektør Terje Kristiansen informerer her pressen om saken. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX) Les mer Lukk

I løpet av de siste 15 årene er minst tolv nordmenn drept i Pakistan. Ingen av drapene har endt med domfellelse.

Norske borgere lever farlig i Pakistan, og blir de drept slipper drapsmennene unna, skriver Aftenposten. Siden 1996 har den norske ambassaden registrert drap på i alt tolv norske borgere som fortsatt er uoppklarte.

– Vi ser alvorlig på at ingen av drapssakene så langt har endt med domfellelse, sier nordisk politisambandskvinne i Islamabad, Rose Olsen til Aftenposten.

Hun understreker at noen av sakene ikke er ferdig etterforsket. I flere av sakene sitter det personer fengslet, mens det i noen andre saker er mistenkte som har rømt fra fengsel.

Statistikken bygger på anmeldte drap den norske ambassaden er varslet om, men mørketallene kan være betydelige. Ifølge Olsen er det ikke alle drap på norske borgere som blir meldt til pakistansk politi, og det er heller ikke alltid slik at det oppgis at den drepte er norsk borger, selv om drapet meldes til politiet.

Les flere nyheter her