En drept i København

Politi og skuelystne utenfor moskeen på Vesterbro i København, der det tirsdag ble avfyrt flere skudd. Foto: Linda Henriksen / Scanpix Les mer Lukk

En stor menneskemengde ble lamslått vitner til at en ung mann ble skutt og drept i sentrum av København.

Hundrevis av muslimer kledd i festtøy for å feire id, avslutningen av fastemåneden ramadanen, ble livredde vitner til at det ble avfyrt en rekke skudd utenfor moskeen på Amerikavej i Vesterbro.

En 24 år gammel mann ble drept i det som kan se ut som et internt oppgjør. Men politiet vet ikke om skuddene kan forbindes med en bandekrig eller om det er snakk om et internt oppgjør i det pakistanske miljøet.

Bønnestund

24 åringen var kommet til bønnestunden klokken 10 tirsdag og ble tilsynelatende likvidert i virvaret av mennesker på vei ut og inn av moskeen.

Et øyenvitne forteller til Ritzau at mannen ble skutt flere ganger etter at han var falt om etter det første skuddet.

– Han blødde fra hodet, forteller Jibran Sarwar.

En kraftig mann på rundt 30 år, iført kjortel, er etterlyst av politiet.

Krangel?

Politiet fikk melding om en voldsom krangel utenfor moskeen kort tid før bønnestunden skulle begynne.

– Det begynte kl. 9.40, da vi fikk flere meldinger om bråk ved moskeen på Amerikavej, opplyser Hans Erik Raben fra politiet i København.

Flere menn skal ha vært innblandet i krangelen, og øyenvitner sier de skal ha sett en kniv. Alt tyder på at krangelen utviklet seg til det langt mer alvorlige skytedramaet.

Vitner skal ha sett drapsmannen flykte i en grønn varebil.

– Foreløpig er ingen arrestert, sier etterforskningsleder Gunnar Nørager.

Flere i det muslimske følget trodde først det var snakk om fyrverkeri. Et vitne opplyser til Ekstra Bladet at det ble avfyrt omtrent tjue skudd og at det hørtes ut som et håndvåpen. En annen mener det var snakk om 10–15 skudd. (©NTB)

Les flere nyheter her