Status quo ved valget i storbyene

- LIGGER AN TIL SEIER: Ifølge politisk.no ser det ut til at Fabian Stang kan bli sittende som ordfører i oslo. Bildet er fra valgkampåningen i Oslo. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Kommunevalget ser ikke ut til å gi politisk maktskifte i de største norske byene. Flertallet er blått i Oslo, Bergen og Stavanger – rødt i Trondheim og Tromsø.

Det viser beregninger som nettstedet politisk.no har gjort på bakgrunn av TNS Gallups kommunevalgbarometer.

Beregningene viser at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre vil få flertall i Oslo bystyre. I Bergen og Stavanger ligger Høyre an til å få flertall med Frp og KrF – uten at den borgerlige blokken må gjøre seg avhengig av Venstres stemmer.

Les også: Ap faller

I Trondheim, Bodø og Tromsø viser beregningene fortsatt rødgrønt flertall. I Drammen ser Høyre og Frp ut til å få flertall, mens Høyre klarer jobben alene i Asker, Bærum, Oppegård og Sandefjord.

Det ligger an til borgerlig valgseier blant annet i Ski, Larvik, Tønsberg, Haugesund, Sandnes, Kristiansand, Molde, Ålesund og Harstad, ifølge nettstedet som drives av TV 2.

Les også: - Dette blir ungdommens valg

De rødgrønne partiene har grep om store kommuner som Halden, Sarpsborg, Lørenskog, Elverum, Gjøvik, Lillehammer, Kongsberg, Skien, Steinkjer og Rana, mens lokale by- og bygdelister ser ut til å havne på vippen i Fredrikstad, Eidsvoll, Hamar, Horten og Porsgrunn.

Les også: Partisjokk for ungdomspolitikerne

Les alt om kommunevalget her