Antall døde etter Irene stiger i USA

Dødstallene etter orkanen Irene stiger i USA. Nå er det bekreftet 38 omkomne etter herjingene de siste dagene. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Orkanen Irenes herjinger kom tydeligere fram mandag da nordøstlige stater startet opprydningen for fullt. Antall døde i USA er steget til 38 mennesker.

Newyorkerne hadde forberedt seg på det verste, og flere hundre tusen mennesker ble evakuert. Men Irene var ikke fullt så kraftig som først antatt da hun slo til mot millionbyen.

Før hun forlot USA på sin vei inn i Canada førte imidlertid Irene til store ødeleggelser i delstaten Vermont.

– Vi kommer til å måtte grave i lang tid. Irene har virkelig slått oss hardt, sier guvernør Peter Shumlin.

Les også: Obama: Ekstremværet vil merkes i lang tid

De fleste store byene i delstaten flommet over og flere steder er det fortsatt vanskelig å komme til på grunn av store vannmasser, sier en tjenestemann i Vermont.

Amerikanske medier rapporterer at minst 38 mennesker har mistet livet i orkanen i USA, som senere ble nedgradert til tropisk storm. «Irene» traff North Carolina lørdag og fortsatte deretter opp østkysten.

Mandag nådde en svekket Irene fram til østkysten av Canada. Ifølge meteorologene ved USAs nasjonale orkansenter vil imidlertid Irene vokse i styrke på sin ferd over Canada og kan komme opp i vindkast på opptil 85 kilometer i timen de neste par dagene.

Les flere nyheter her