– Kongen beklaget litt

Kong Harald mottok i audiens Bjørg Gjestvang, enken etter Trond André Bolle som mottok Krigskorset post mortem, og parets sønn Håkon Bolle på Slottet mandag. Foto: Lise Åserud / Scanpix. Les mer Lukk

Etter at avdøde Trond André Bolle fikk tildelt Krigskorset med sverd tidligere i år, fikk Bolles sønn og enke mandag møte kong Harald på Slottet.

Orlogskaptein Trond André Bolle i Marinejegerkommandoen ble tidligere i år tildelt utmerkelsen Krigskorset med sverd post mortem, på grunn av sin innsats i Afghanistan. Han ble den første soldaten til å motta Krigskorset med sverd for innsats i krig etter andre verdenskrig.

Bolle ble drept av en veibombe i juni i fjor.

I mai i år mottok Bolles sønn, ti år gamle Håkon, Norges høyeste utmerkelse for krigsinnsats på sin avdødes fars vegne. Han mottok utmerkelsen sammen med Bolles enke, Bjørg Gjestvang.

Det var statsminister Jens Stoltenberg som sto for utdelingen til Bolles familie, men det ble i ettertid kjent at kongen ønsket å stå for utdelingen.

Les også: - Dette ble helt feil

Mandag fikk Bjørg Gjestvang og sønnen audiens hos kong Harald.

Bjørg Gjestvang sier til NRK at kongen beklaget litt at han ikke delte ut utmerkelsen, men at han sa han var glad for at han fikk hilse på dem.

Gjestvang satte stor pris på å få møte kong Harald, og mener saken nå er i ferd med å få en verdig avslutning. (©NTB)

Les flere nyheter