Sjanseløs på finaleplass

Ezinne Okparaebo måtte innse at VM var over etter semifinalen på 100 meter mandag. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX Les mer Lukk

Ezinne Okparaebo endte på 13.-plass totalt med 11,48 sekunder. Men fornøyd, det var hun.

Det ga 4.-plass i det første semifinaleheatet, som ble vunnet av Kerron Stewart med 11,26. Amerikanske Carmelita Jeter var raskest av samtlige i semifinalen med 11,02.

– Jeg synes jeg har gjort en bra VM-innsats. Jeg kan i alle fall ikke være misfornøyd, og det viser seg at det er små marginer som skiller, sa Ezinne Okparaebo til NTB etter den siste 100 meteren sin i årets VM.

Hun fikk en kanonstart og ledet etter 50 meter, men mot slutten ble løpingen hennes mer stresset.

– Jeg forsøkte virkelig å komme godt ut fra start for å ta teten, og i framtiden vil og skal jeg lede helt til mål. Jeg synes i alle fall det ser fint ut for meg, for jeg satte norsk rekord her (11,21) og viste at jeg er i utvikling, sa BI-studenten fra Oslo.

– Nå klarte jeg å løpe meg fram til semifinalen. Neste gang skal det bli finale, slo hun fast.

Les også: Okparaebo innledet VM med norsk rekord

– Mitt beste

– Jeg har gjort det beste jeg kan her i Daegu, og selv om jeg ikke har snakket med Leif Olav Alnes, treneren min, ennå, så tror jeg nok han vil være fornøyd med dette også, sa Ezinne.

Hun sa at starten hennes var bedre i semifinalen enn i forsøket, der hun satte norsk rekord, men hun mente likevel at det første VM-løpet hennes teknisk sett var det beste.

Målet hennes i VM var å sette norsk rekord. Det klarte hun med to hundredeler, slik at den norske rekorden på 100 meter for kvinner nå er på 11,21 sekunder. Hun drømte også om å få løpe semifinale, og den drømmen ble oppfylt.

– Jeg har lært hvor viktig det er å holde hodet kaldt. Det er kanskje den viktigste lærdommen jeg kan dra med meg videre fra dette mesterskapet. Jeg tror jeg kan nå langt, for jeg har ikke vært plaget med nerver i samme grad som før, sa Okparaebo til NTB.

«Gira»

– Nå er jeg veldig «gira», så jeg vil gjerne løpe flere løp. Jeg vet at jeg har mye mer inne enn det jeg har fått vist, også her i VM, så det gjelder bare å få gode forhold, men jeg har ingen konkrete planer om konkurranser etter dette.

– Jeg hadde VM som det store målet og bestemte meg for å utsette alle planer til etter dette mesterskapet var over, fortalte hun.

Hun sa også at det er veldig positivt at de beste 100-meterløperne i verden er flere år eldre enn henne.

– Det er klart jeg har lagt merke til det. Jo da, det betyr at jeg har årene foran meg.

Sesongen nærmer seg slutten for Ezinne Okparaebo, men hun skal snart begynne å tenke på 2012-sesongen, for den mener hun blir veldig spennende.

– Til neste år er det både EM og OL, og jeg vil løpe i begge. Nå har jeg også fått veldig bra motivasjon for å gå løs på forberedelsene både til Helsingfors-EM og London-OL en gang utpå høsten, sa Ezinne Okparaebo til NTB.

Les flere nyheter